Referenser

Restaurering av trapphuset på stationen i Höör

Beställare:

Höörs kommun

“Tradition Bygghantverk har genom stort kunnande utfört ett restaureringsarbete med omsorg för byggnaden och med hög kvalité i fokus.”

På trapphuset från år 1885 har bland annat ett stort målningsarbete genomförts med linoljefärg. Det blev klart i juni 2020. Fönster och dörrar, in och utvändigt, puts, tak invändigt, utvändiga snickarglädje vid takfot och plåtdetaljer har målats om.


Byte av massivt furugolv i Högseröds Kyrka

Beställare:

Bengt-Åke Andersson, Fastighetsansvarig, Löberöds församling, Tel: 0704862408

Ola Gustafsson / Tradition Bygghantverk/ har utfört renoveringsarbete för Löberöds Församling / Svenska Kyrkan.Uppdraget har varit att byta det fuktskadade golvet i Högseröds Kyrka och reparera delar av tak och takkupor till församlingshemmet. Ola har genomfört arbetena på ett mycket tillfredsställande och pietetsfullt sätt. Hantverksskickligheten, redovisningen av kostnader, samarbetsvilja och arbetsplatsandan har varit mycket god under hela byggprocessen. Jag kan med gott samvete rekommendera Ola Gustafsson som ansvarstagande entreprenör. Löberöd 2017-03-01

Golvet i högeröds Kyrka blev färdigt i början av juli 2016. Det blev Furugolv med två strykningar linoljefärg med vitpigment i enligt önskemål. För att få ventilation under golvet har vi satt in fläktar under vissa bänkar som pumpar ner luft genom slangar som fördelas jämt under golvet. Golvet sänktes även ca en decimeter vilket gjorde att vi bara fick plats med klyvsågade 45 x 70 Reglar att lägga det på. Det blev också en hel del annat arbete som putslagningar och kalkning av väggarna.


Renovering av Löberöds slott

Ny stolpar i dörrkarmen till stallportarna. Gångjärnen fick svetsas om för att infogas i dom nya furustolparna inköpta på Järseke sågverk.

Beställare:

Knut Ramel, Löberöds Slott AB

Ola Gustafson har ett flertal gånger anlitats för att utföra reparations och renoveringsarbeten på Löberöds slott. Allt arbete har genomförts med gedigen kvalitet på resultatet, samt på tid och till budget. Ola har visat prov på stor yrkesskicklighet och mycket gott omdöme. Han är pålitlig och lyhörd. Jag avser att anlita Ola för framtida renoveringsarbeten.

På Löberöds slott har vi renoverat fönstren på slottskyrkan, invändig renovering av en lägenhet, restaurering av slottsportarna och invändig renovering av slottsstallet.


Omläggning av handslaget enkupigt taktegel på Sturegatan i Eslöv

Beställare:

Anton Hyldéen

Inför omläggningen av taket på vårat hus valde vi Ola och tradition bygghantverk. Ola har ett öga för detaljer, estetik och funktion. När oväntade saker uppkommer ger Ola råd och kommer med förslag på lösningar. Ola hör av sig och följer upp så att vi som kund hålls uppdaterad. Det känns tryggt med Ola och vetskapen om att han står för ett gott hantverk som genomsyras av byggnadsvård. Letar ni efter en hantverkare som står för kvalité kan vi stark rekommendera Tradition bygghantverk .


Restaurering av korsvirkeshus

Beställare:
Arne och Jitka Lindén
Bygatan 56
260 40 Viken

”Redan vid första besöket har vi noterat Olas genuina intresse för byggnadsvård. Kombination av hantverkarskicklighet med rätt utbildning har imponerat på oss och det blev inte sämre när vi upptäckte att han är en trevlig person också. Ola är lätt att kommunicera med, lyssnar, men letar också självständigt efter olika lösningar. Dessutom är han pålitlig och håller alltid sina löften, även när det gäller tidsplanering.”

Arne och Jitka har ett korsvirkeshus där dom ville restaurera kök, hall, matsal och vardagsrum invändigt. Dom ville också ha nytt staket i gammal stil runt sin trädgård. Dessutom en renovering av den gamla träkonstruktionen för gårdsbrunn med handvev.

Tradition Bygghantverk utförde realisering.

I det färdiga rummet ser du ett nytt furugolv som såpaskurats, spacklade och målade väggar, nya golv och taklister och sist men inte minst de framtagna takbjälkarna med brädtaket som målats vitt.


Massivt furugolv i Höör

Beställare:
Kerstin Ekström
Östra Nyrup 301
24391 Höör
Tel: 0735920740

”Jag är jättenöjd med Olas jobb! Han är noggrann och visar stor varsamhet och kunskap om byggnader och material. Dessutom var han mycket lätt att kommunicera och samarbeta med.”

Kerstin ville bygga ett massivt furugolv i sin gamla lada. TB utförde konsultation samt realisering.

Utförande: Konsultation, borttagning av bärande stolpar, montering av stålvajer mellan bindbjälke och taknock, regling inför golvläggning, golvläggning med anpassning mot kanter, tillverkning av ny snedsträva.